Besøk av Olaug Bollestad

BCC Molde er en av 19 norske lokalmenigheter i BCC Norge og har i dag nesten 200 medlemmer. 22. mai var det akkurat denne lokalmenigheten partileder Olaug Bollestad (KrF) ville besøke da hun var på Molde-tur. Hun fikk se og høre mer om lokalmenigheten som har lokale på Mordalsmyra i Molde.

Så kjekt å få mulighet til å hilse på dere, sier Bollestad i det hun tar hilserunden på de fremmøtte medlemmene, – så fint å ha mulighet til å høre mer om historien deres og hvordan dere har det i BCC Molde.

Det er først og fremst viktig for oss å fortelle om våre formål som vi jobber for hver dag, i alt vi gjør i organisasjonen


Det er en engasjert partileder som uttrykker ønske om å styrke relasjoner til oss og andre trossamfunn. Etter et smørbrød og en kaffekopp er det opplagt at hun vil høre mer om oss som organisasjon og virksomhet.
⁃ Det er først og fremst viktig for oss å fortelle om våre formål som vi jobber for hver dag, i alt vi gjør i organisasjonen – begynner samfunnskontakt Ruth R. Bolsønes i sin presentasjon av BCC Molde.

Ruth Riise Bolsønes går gjennom presentasjonen om BCC Molde for gjestene.

Vårt formål er nedfelt i konstitusjonen for BCC-forbundet, og det er å:

• fremme den kristne tro slik den framkommer i BCC-forbundets trosgrunnlag, blant alle mennesker, og lære dem som ønsker det å holde alt det Jesus har befalt.
• fremme kristendommens rammevilkår og anseelse i samfunnet
• tilby barn og ungdom et positivt og sunt kristent miljø, og skape gode rammevilkår for barn og ungdoms personlige, åndelige og sosiale utvikling

Les mer om BCC-forbundet her:

-Det største og viktigste arbeidet er for barn og ungdom, fortsetter Ruth.
Det blir holdt søndagsskoler, søndagsmøter og flere andre aktiviteter gjennom uken for å skape trivsel og gode relasjoner, gi trosopplæring og formidling av kristne verdier. Dette er en del av det samfunnsnyttige arbeidet BCC Molde gjør, der barn og ungdom kan få med seg gode verdier som ruster til å bidra positivt ellers i samfunnet.

-Det største og viktigste arbeidet er for barn og ungdom.

Gjennom presentasjonen er det flere interessante temaer som blir diskutert. Blant annet ungdomsarbeid, givertjeneste, skattefradrag på gaver, og myndighetenes støtte til trossamfunnet.

Generalsekretær i KrF, Ingunn Ulfsten og Knut Ståle Morsund fra KrF Møre og Romsdal er også tilstede. Styreleder i BCC Norge, Berit Hustad Nilsen er på besøk i hjembyen denne dagen og er sammen med oss på Mordalsmyra.

Her er Berit H. Nilsen sammen med Ingunn Ulfsten

Som siste del i programmet får gjestene en omvisning på stedet vårt. De får også hilse på flere ungdommer som er i full gang med vedproduksjon denne kvelden til inntekt for ungdomsklubbens aktiviteter.

Dette er en del av vår profil, sier Ruth Riise Bolsønes. – Vi tror at det å lære å bidra selv for å dekke kostnader til felles aktiviteter, ungdomscamper og lignende, gjør at en tar med seg en viktig lærdom videre inn i voksen- og arbeidslivet.

Olaug Bollestad blir vist rundt på området og hilser på ungdommer som jobber med vedproduksjon