Seniorkafé

BCC Molde som består av nesten 200 medlemmer, har møtearenaer for alle aldersgrupper. I de senere årene har det blitt en større gruppe med medlemmer over 60 år, og disse møtes to ganger i måneden på kafé. Etter en lang sommerferie, var det i september klar for en ny kafé.

De eldre – en ressurs for fellesskapet

Sidsel Veierland er arrangør for kaféen. Hun trives med å lage en møteplass for denne aldersgruppen. «Vi ønsker å skape fine rammer for de eldre, med skikkelig pådekking og god mat,» forteller hun.

Med seg på laget har hun Torill Håndlykken som hjelper til med matlagingen. Begge gir uttrykk for at det er givende å legge ned frivillig innsats på denne måten. De liker godt å jobbe sammen, og utfyller hverandre med sine ulike ressurser og evner.

«Jeg er ikke så god på matlaging, så det tar Torill seg av,» ler Sidsel. Torill på sin side er glad for å kunne bidra, og liker å kunne glede andre gjennom matlagingen. Begge er enige om at den største gleden er å se de fornøyde gjestene som går hjem etterpå. «Denne gruppen er så viktig for trossamfunnet vårt,» tilføyer Sidsel. «Det har stor betydning for ungdom og barn å ha slike ressurser i lokalmenigheten. De bidrar med livsvisdom, kunnskap, arbeidshjelp og hjertevarme.»

«Vi ønsker å skape fine rammer for de eldre, med skikkelig pådekking og god mat»

En uformell møteplass

Det er 81 år gamle Bernt Gunnar Hustad som har startet opp dette tilbudet. Han er forstander i BCC Molde, og ønsker å legge til rette for at de eldre har gode aktivitetstilbud som medlem i lokalmenigheten.

«Tanken er å ha en uformell møteplass med en god kopp kaffe. Det er viktig å ha tid til å ta en prat i hverdagen. De andre samlingene har ofte litt høyere tempo,» forteller Bernt og refererer til møter og arrangement der alle aldersgrupper i lokalmenigheten er samlet. Han legger vekt på at det skal være en avslappet atmosfære der medlemmene føler seg velkommen.

«Vi ønsker å møtes, vi som har det samme mål og trosgrunnlag, og ønsker å dele dette med hverandre. Vi kan oppmuntre hverandre til å leve slik Jesus har befalt; å være hans disipler,» legger han til. «Min største glede som forstander er å se at barn, unge og eldre har det godt og trives i menigheten.»

Det er en oppmuntring å være sammen

Blant medlemmene som benytter seg av tilbudet er Gunvor Slettedal (71) og Ardis Olsen (77). Disse to damene har vært gode venner over mange år, og har knyttet sterke bånd gjennom sin felles tro. Også denne tirsdagen har de møtt opp sammen med flere jevnaldrende.

«Jeg kommer hit først og fremst for å være sammen med venner,» sier Ardis spontant.

«Det er en oppmuntring å være sammen,» fortsetter Gunvor. «Det er ikke nødvendig å si så mye, men det er kjekt å se hverandre. Jeg prioriterer å komme hit på kafe sammen med venner. Det som også trekker opp, er den gode maten,» legger hun til med et smil og kikker inn på kjøkkenet. «Vi har et felles grunnlag for å være sammen. Grunnlaget er at vi forbereder oss for evigheten og har samme tro på Jesus,» sier Ardis tenksomt. Hun uttrykker at å få samles på denne måten gir henne styrke i hverdagslivet. «Paulus sier i det nye testamentet at han fant styrke i bare å se brødrene sine, og slik har jeg det også.»