En stemningsfull førjulskveld

Desember er en tid for gode opplevelser, fellesskap og kvalitetstid sammen med venner. Lørdag 9. desember var BCC Moldes medlemmer over 36 år samlet til årets julefest. Gjestene ble ønsket velkommen i en vakker pyntet festsal dekket til et tradisjonsrikt julemåltid.

Å kunne få lov å bidra i arrangeringen er faktisk veldig positivt og gjør at du gleder deg ekstra til festen

Frivillig engasjement

En gruppe frivillige har i lengre tid jobbet med forberedelser til denne kvelden. Synnøve, festansvarlig, kan fortelle om stort engasjement og innsats i gruppa. Her har flere medlemmer på tvers av alder vært aktive i ukene frem til festen.

«Det er rørende med alle de frivillige som bidrar for at et slikt arrangement skal bli vellykket,» forteller Synnøve. «Evner innen musikk, dekor, rigg, matlaging, logistikk og IT kommer virkelig til nytte.»

Disse engasjerte medlemmene har hatt et ønske om å skape en avslappet kveld for sine venner, der alle kan senke skuldrene og nyte julemat, vakker musikk og bli oppbygget i sin felles tro.

«Å kunne få lov å bidra i arrangeringen er faktisk veldig positivt og gjør at du gleder deg ekstra til festen,» sier Synnøve.

Trosoppbyggelsen i sentrum

Som alltid når medlemmene i BCC Molde samles, var det også denne kvelden trosoppbyggelsen som stod i sentrum. Som mennesker er medlemmene forskjellige individer og har ulike livssituasjoner. Det som binder sammen og gir det sterke fellesskapet i lokalmenigheten, er troen på Guds ord. Evangeliet gir oss redskaper til nytte og hjelp i våre ulike hverdagslige situasjoner. Når medlemmene samles, deles erfaringer, trosopplevelser og hjertespråk med hverandre gjennom taler, vitnesbyrd og enkle innlegg. Budskapet i trosoppbyggelsen er derfor ikke arrangert på noe måte, men bygger på det som har blitt viktig for det enkelte medlemmet.

Festen ble innledet av forstander med ordene om at det mennesket som erkjenner sannheten om seg selv, blir satt fri. Da kan Gud skape noe nytt inne i oss; der inne skjer det største underet. Dette budskapet ga gjenklang i forsamlingen, og flere bidro videre i oppbyggelsen.

Takknemlighet for hverandre

Etter festlig underholdning, musikk og dessert, var tiden kommet for å vise takknemlighet for medlemmene og for den frivillige innsatsen som har blitt lagt ned i året som har gått. Flere ildsjeler ble ropt frem på scenen for å motta heder og blomster. En av lokalmenighetens seniorer ble hyllet for frivillig innsats, ikke bare i år, men for engasjement og arbeid gjennom et helt liv. En rørt pensjonist takket for oppmerksomheten, og kunne samtidig befeste at han ikke ville legge ned arbeidet:

«Så lenge hjertet slår, vil jeg arbeide for dere,» avsluttet han til varm applaus fra salen.