Bibelhistorien om dronning Ester

/

I nydelig vårsol var Mordalsmyra pyntet til fest. Temaet var en tidsreise langt tilbake i tid, til historien om en jødisk jente som skulle bli dronning og ha stor  betydning  for et helt folk.

Etter å ha kommet inn i en sal pyntet med et høytidelig kongelig tema, satte alle barna seg spent foran skjermen. Det første de så var utfordringer til to jenter som var hentet fra hverdagen deres. Deretter  ble vi med dem inn i et «kontrollrom», der vi ble med på en tidsreise langt tilbake i tid. Der ble vi kjent  med  Ester fra bibelen. Den jødiske piken som  møtte en stor utfordring i hennes tid. Vi fikk se hvordan Ester hentet sin styrke fra Gud ved å be, og hvordan troen på Gud var en indre kraft.

«Skynd deg, nå har vi snart ti deler» hørte vi barn rope. Oppgavene mellom filmene var i gang. En labyrint skulle settes sammen og de større barna skulle finne en kode for å fortsette tidsreisen. Ute var de minste barna i gang med enkle poster. Barna som var ferdig med å fordype seg i temaet med oppgaver inne, kom etterhvert ut, og kappløpet  om å hente flest mulig  gullpenger til kongen startet.

De neste oppgavene handlet om å finne bibelvers Ester brukte for å få mot til å gå inn til kongen, og å gjennomføre oppdraget som skulle redde folket hennes.

Nydelig mat ble servert og goodiebager ble delt ut under filmen så barna kunne kose seg mens de så på.

Tilslutt var det en kahoot for alle. Det var ingen tvil om at barna visste akkurat hvor i bibelen  «Vær ikke bekymret for noe» er skrevet, og var ivrig med å vise foreldrene hva de hadde lært.

Det er viktig for mentorer som tilrettelegger og arbeider med barna,  å gi det kristne budskapet videre til dem. Gjennom det interaktive bibelutforskningskonseptet er det mulig. Bible Kids Explorer som er en nettside med både film og tilpasset oppgaver  gir mentorer mulighet over hele verden til å gjøre  bibelen og budskapet så levende som mulig  for barna. Oppgavene de skal løse som er tilknyttet bibelhistorien gjør at barna husker det bedre.

Målet med arbeidet er at de  opplevelser barna får ved arrangementer og aktiviteter, vil virke dragende til Jesus. Mentorer ønsker å  skape en gjenkjærlighet og glede over å tilhøre han i all evighet. Målet er også å ruste dem til å ta gode valg videre i livet, ved å tro på , og få opplæring ved den hjelp som er nedlagt i Guds ord.
Det ble mange positive tilbakemeldinger på filmen og opplegget. Dagen ble en  fin mulighet for voksne å oppleve noe sammen med barna og få den naturlige samtalen om temaet og vår kristne tro. Ikke minst å lære bibelhistorie på en spennende måte.

Les gjerne mer om prosjektet her: https://biblekids.io/no/filmen-om-ester-snart-klar-for-visning/